Beredskapshagen

Beredskapshagen

Hva gjør du om Norge blir rammet av en matvarekrise? Har du en plen – eller en terrasse eller en hyttehage – kan du skaffe deg en matlagerbuffer. Denne boken viser deg hvordan.

Forfatter
Anders, Maria og Barbro Nordrum
Innbinding
Innbundet
Antall sider
272
Utgivelsesår
2021
Språk
Norsk Bokmål
ISBN/EAN
978-82-93818-06-9

Om boka

Beredskapshagen viser hvordan vanlige nordmenn kan gjøre hagen sin om til en kjøkkenhage og på den måten ha et grunnlag for selvberging om Norge skulle bli rammet av en krise eller unntakstilstand.

Boken presenterer enkle og velprøvde dyrkingsteknikker som var kjent for de fleste om vi går tilbake en generasjon eller to, men som nå i stor grad er glemt til fordel for det industrialiserte og internasjonaliserte landbruket.

Beredskapshagen har en praktisk vinkling og er skrevet med tanke på at den moderne Kari og Ola Nordmann skal henge med, og ikke minst: få lyst til og troen på at de kan klare å dyrke til eget bruk. Hovedvekten er på hage, men her er det også tips til hyttehagen og balkong- og terrassehagen. I tillegg inneholder boken råd om langtidsoppbevaring av mat, samt glimt fra selvbergingskulturen som eksisterte i Norge før oljeeventyret tok til, og datsjaene – kjøkkenhagene som berget russerne.

Inneholder en dyrkingsveileder.

Å leve av vårt eget med få ressurser har vi klart før, og vi kan klare det igjen, om vi er beredt!

Forord av Jan Helge Kaiser, fylkesberedskapssjef i Vestfold og Telemark.

Anmeldelser og omtale

… full av inspirasjon og viktige diskusjoner om norsk matsikkerhet …

Ren Mat

Nationen

Forfatter

Kontakt oss

Følg oss på sosiale medier

Design og utvikling av Bonefish.no