Fremtiden vi velger

Fremtiden vi velger

Oversatt av Lene Stokseth

Vi kan overleve klimakrisen. Denne boken viser oss hvordan. Lenge etter at den akutte covidkrisen er over, vil vi stå overfor en mer kronisk krise: klimaendringene. Vi har to valg som gjelder vår og jordas fremtid. Hvordan den blir, avhenger av hva vi gjør i dag. Vi kan fremdeles avverge de verste og takle de langsiktige effektene av klimaendringene, men vi må handle nå. Vi vet hva vi trenger å gjøre, og vi har midlene vi trenger for å gjøre det.

Forfatter
Christiana Figueres
Forfatter
Tom Rivett-Carnac
Innbinding
Innbundet
Antall sider
216
Veil pris
349
Utgivelsesår
2021
Språk
Norsk Bokmål
Originaltittel
The Future We Choose: Surviving the Climate Crisis
Oversatt av
Lene Stokseth
ISBN/EAN
978-82-93818-00-7

Om boka

En praktisk og inspirerende bok om hvordan vi kan overleve klimakrisen og nå FNs klimamål innen 2050, skrevet av Christiana Figueres, tidligere sjef for FNs klimapanel og en av arkitektene bak Parisavtalen, og hennes politiske rådgiver Tom Rivett-Carnac.

Dette tiåret er avgjørende for hvordan verden vil se ut fremover. Boka skisserer to mulige scenarioer: ett hvis vi lar humla suse og fortsetter i samme stil som i dag, og ett der vi har gjort det riktige og skapt en levelig, fornybar verden. Det siste innebærer at vi må foreta en holdningsendring, og som forfatterne sier: Det ironiske er at store systemendringer er dypt personlige. De tre holdningsendringer som er helt vesentlige er, ifølge forfatterne: en hardnakket optimisme, at vi slutter å se på alt som konkurranse (min gevinst er ditt tap) og at vi blir mer opptatt av fornyelse enn utnytting.

I siste og viktigste del av boka skisserer de 10 handlinger som krever engasjement av hver enkelt av oss, men også av myndigheter, investorer og næringslivet. Det innebærer alt fra hvordan vi som enkeltpersoner kan gjøre små endringer i hverdagen til hvordan vi kan arbeide for å redusere utslipp, styrke kvinners posisjon og å sikre politisk stabilitet.

Fremtiden vi velger er både en ganske personlig historie og et inspirerende «manifest» om de endringene vi må gjøre, både på et individuelt og et kollektivt plan, ikke bare for å overleve, men for å kunne blomstre.

Anmeldelser og omtale

En av de mest inspirerende bøkene jeg noen gang har lest.

Yuval Noah Harari, forfatteren av Sapiens og Homo Deus

Figueres og Rivett-Carnac tør å vise oss hvordan måten vi handler på, kan skape en bedre, mer rettferdig verden.

Naomi Klein

Gripende og overbevisende. Alle kan gjøre en forskjell når det gjelder klimaendringer, men altfor ofte føler vi at de tingene vi gjør ikke er nok til å løse problemet: Det virker så overveldende. Etter at du har lest denne boken vil det være vanskelig å føle det igjen.

Stella McCarney

Forfatter

Nyhetsbrev


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta nyheter om aktuelle og kommende bøker.

Fyll inn din e-post her:

Design og utvikling av Bonefish.no