Åpne nedlastbart omslag

Beredskapshagen

Slik får du mat ut av plenen

Anders, Maria og Barbro Nordrum

Hva gjør du om Norge blir rammet av en matvarekrise? Har du en plen – eller en terrasse eller en hyttehage – kan du skaffe deg en matlagerbuffer. Denne boken viser deg hvordan.

kr 349

Om boka


Beredskapshagen viser hvordan vanlige nordmenn kan gjøre hagen sin om til en kjøkkenhage og på den måten ha et grunnlag for selvberging om Norge skulle bli rammet av en krise eller unntakstilstand.

Boken presenterer enkle og velprøvde dyrkingsteknikker som var kjent for de fleste om vi går tilbake en generasjon eller to, men som nå i stor grad er glemt til fordel for det industrialiserte og internasjonaliserte landbruket.

Beredskapshagen har en praktisk vinkling og er skrevet med tanke på at den moderne Kari og Ola Nordmann skal henge med, og ikke minst: få lyst til og troen på at de kan klare å dyrke til eget bruk. Hovedvekten er på hage, men her er det også tips til hyttehagen og balkong- og terrassehagen. I tillegg inneholder boken råd om langtidsoppbevaring av mat, samt glimt fra selvbergingskulturen som eksisterte i Norge før oljeeventyret tok til, og datsjaene – kjøkkenhagene som berget russerne.

Inneholder en dyrkingsveileder.

Å leve av vårt eget med få ressurser har vi klart før, og vi kan klare det igjen, om vi er beredt!

Forord av Jan Helge Kaiser, fylkesberedskapssjef i Vestfold og Telemark.

Anmeldelser og omtaler


… full av inspirasjon og viktige diskusjoner om norsk matsikkerhet …
– Ren Mat

 

Forfatter


Anders, Maria og Barbro Nordrum

Detaljer


Innbinding Innbundet

Antall sider 272

Utgivelsesår 2021

Språk Norsk bokmål

ISBN 978-82-93818-06-9