Åpne nedlastbart omslag

Nora og korona

Siri Sjøgren Selmer

Dette er boken barna har ventet på! En morsom, spennende og hjertevarm fortelling om barns opplevelser under pandemien, sett gjennom øynene til Nora 7 år. Boken er nydelig illustrert av Camilla Freng Billett. De siste to årene har ikke vært enkle for barn og unge, og det er ikke blitt bedre nå med krigen. Mange barn går rundt med en «stressball» i magen, noe man kan lese mer om i boken. Fortellingen om Nora åpner opp for å snakke sammen om inntrykk og opplevelser barn og voksne har hatt i koronatiden.

kr 244

Om boka


En dag kommer en usynlig fiende til Norge, og Noras verden blir snudd på hodet. De voksne sier at korona ikke er farlig, men skolene blir stengt og man skal holde en meters avstand og vaske hender hele tiden, for ellers kan folk dø. Og som om det ikke er nok, må alle barn bare velge én venn å være sammen med. Gjett hvem som ikke blir valgt …

Men Nora er ikke den som gir opp så lett! Sammen med familien sin gjør hun det beste ut av situasjonen – og får noen nye venner på kjøpet.

Nora og korona handler om vennskap, om utenforskap og om hvordan det er å være redd for noe man ikke forstår.

Boken passer for barn i alderen 6-12 år, og den egner seg svært godt til høytlesning.

Anmeldelser og omtaler


«Nora er ei jente man blir glad i! Gjennom hennes øyne tilnærmer man seg pandemien i et barneperspektiv, og blir minnet på at også små mennesker kan stille store spørsmål. Hverdagsbildene som kommer frem er såre, varme og viktige – også for voksne. Boken bør legges i en tidskapsel fra koronatiden, slik at vi kan minnes hvordan dette var…spesielt for de minste.»
–  Victoria Dalsberget, forfatter og lærer

«Nora og korona er en munter, søt og frisk fortelling, men også en bok om det å være redd for noe man ikke helt vet hva er.»
–  Gro Dahle, forfatter og dikter

Forfatter


Siri Sjøgren Selmer

Detaljer


Innbinding Innbundet

Antall sider 128

Utgivelsesår 2022

Utgivelsesdato 28. april

Språk Norsk bokmål

Orginaltittel Nora og korona

ISBN 978-82-93818-20-5